Alliansen og Lysglimt – Naziparti og Nazifører???

Lysglimt – Der Führer

For 2 dager siden la Allianse-Fører Lysglimt ut en video som tilsvar på en avisartikkel hvor det ble påstått at Lysglimt og hans private parti, Alliansen, var Nazistiske.

Høyre’s Peter Frølich i VG: Lysglimt er Nazi!

Dette likte den gode Lysglimt dårlig og ga i en video sitt tilsvar til artikkelen og påstanden om at han var en Nazist:

Nei! Nei, Alliansen er ikke nazisme og Lysglimt er ikke nazist

Vel, hva skal man si? Og hvem er det som bestemmer hva folk enten er eller oppfattes å være? Og ordet Nazist brukes i så mange sammenhenger fra det mest positive til det mest negative.

Hvordan det nå er eller ikke er med hvorvidt Lysglimt er eller har gjort seg fortjent til tittelen Nazist og Alliansen som Nazistisk så har han i mine øyne gjort alt han kan for å bli forbundet med betegnelsen.

Så mye at jeg oppfatter han som Nazist og ønsker Alliansen til valg som et Nazistisk parti. Og begge deler da i positiv betydning.

Uansett så ble jeg nysgjerrig på hvordan Allianseungdommen, som Lysglimt stadig skryter av, ser på Lysglimt og Nazikoblinger. Fra tidligere av har jeg hentet ut bilder fra Alliansen sin FB-side og påvist at flere av dem er gamle NS-motiver.

Hos Allianseungdommen fant jeg bildet øverst i artikkelen av «Vår Fører Lysglimt». Hmm, på tysk blir det «Unser Führer Lysglimt». Hehe. Mer Nazi enn det kan det vel ikke bli. Eller hva?

Lysglimt som «Der Führer Adolf Hitler»

Kjempefin reklameplakat for en Fører for en politisk fylking, ikke sant? Ser unektelig litt Nazi ut eller hva? Og det er akkurat hva det er. Ren Nazi, totalt Nazi. Hitler er modellen og den man overtar fanen og kampen etter. Se for deg selv. Originalen under:

I 1940: Der Führer Adolf Hitler.

Her kan det ikke være noen som helst tvil: Lysglimt har overtatt kampen etter de tyske Nazistene i forrige århundre. Mer Nazi får du det etter min oppfatning ikke uten å bruke Hakekorset også.

Så hva er det egentlig Lysglimt sutrer over i svarvideoen sin? Er alt bløff for å lure naive Cuckservative kvazi-nazier?