Kedmi: Kina forbereder Krig

USA går for Verdensherredømme. Russland og Kina forbereder seg på Krig.

Yakov Kedmi er en tidligere etterretningsoffiser fra IDF (Israel Defence Forces) som brukes hyppig som ekspert i foskjellige paneler om geopolitikk på TV og ellers.

I denne videoen fra Vesti News tar han for seg USA’s vilje til verdensherredømme og 

hvorledes Russland og Kina svarer på det. Videoen er på russisk med engelske undertekster som gjør den lett å følge.

Kedmi har et par gode poenger:

1. USA har ikke kapasitet til å bekjempe Russland og Kina samtidig. Det betyr at USA må ut av Europa før de angriper Kina.

2: Kina må erobre Taiwan innen 1 år og før USA oppretter en militærbase der.

Jeg har stor respekt for Kedmi og han har garantert mer peiling enn jeg har. Dog, likevel så har jeg lyst til å komme med min mening om det: USA har kapasitet til å angripe både Russland og Kina samtidig og vinne.

Har Kedmi rett og USA deler den oppfatningen tror jeg heller at USA nedkjemper Russland i Europa før det angriper Kina fremfor å trekke seg ut av Europa. Da vil de nemlig, i henhold til meg, ikke få komme tilbake.

Det er også mulig at Russland bør ta initiativet og frigjøre Novorossia fra Ukraina og sperre hærveien fra Europa til Sentral-Asia før Ukraina blir NATO-medlem.

Når det gjelder Kina og Taiwan bør Kina, etter min oppfatning, erobre øya snarest mulig. Gjenforening med Taiwan er den eneste og absolutt eneste måten Kina vil kunne bli en global stormakt på.

Uten Taiwan er Kina innesperret av «den 1. øykjede» fra Sakhalin i nord til Malakkastredet i sørvest uten mulighet for tilgang til de store havene.

Uansett så skjer ting raskt for tiden og med Trump ved roret i Det Hvite Hus må vi regne med akselerasjon straks valget i morgen er unnagjort.