«Kom hjem til Somalia og bygg landet», sier Somalias utenriksminister

Rydding og båling ved Hitterdalsvannet

Somalias utenriksminister Ahmed Isse Awad har nylig vært i USA.
Der oppfordret han sine landsmenn, somalias «sønner og døtre» per nu bosatt i vesten, om å komme hjem igjen og være med på å bygge opp landet!

Ett strålende initiativ fra utenriksministeren, hvilket jeg de facto har snakket om de siste 2 åra, ikke minst gjennom mine kommentarer på Resett!

Asylsøkerne i Norge skulle aldri ha fått permanent opphold her i landet i første omgang, kun midlertidig inntil det var trygt nok i hjemlandet til å reise tilbake!
Akkurat som de retningslinjene Sverige styrte etter under 2WW, for bla norske asylsøkere som rømte sitt eget land!

Somalierne utgjør den største gruppen av asylsøkere i Norge og er den gruppen som også er mest kostnadskrevende ift lav utdanning og store problem med å tilpasse seg vårt leve-sett!

Samtidig finnes det mange ressurspersoner blandt dem, personer som nå har skaffet seg utdanning og erfaring gjennom sitt opphold her i landet!
Disse menn og kvinner må nå reise tilbake og hjelpe til med rehabiliteringen i eget hjemland!
Det nytter ikke å stå med en fot i hver leir!

Slikt skaper frustrasjon, stress og opplevelse av manglende tilhørighet hvilket igjen genererer mengder av kulturelle kollisjoner mellom innvandrere og etniske nordmenn!

Jeg ønsker alle som drar lykke til på reisa og ser fram til at den norske regjering bryter over båndet som aldri skulle ha vært etablert, og ber ALLE reise tilbake til sine hjemland!
På ett gitt tidspunkt!

Vi har fått våre Fedreland, der skal vi bygge og der skal vi bo!
Besøk til naboer, begge veier, er en helt annen sak!

Hører du meg Shurika Hansen, skribent på Resett og leder i YFO?
Dette har jeg sagt til deg, gang på gang i løpet av de siste 2 åra, gjennom kommentarfeltet!
Ta gjerne med deg Telemarksbunaden som du fikk via din velgjører her i landet og fortell om hvor raust dere ble tatt i mot i Norge, der alle rettigheter var innkludert!

Nå er det på tide å bygge opp vårt eget folk og land!
Mye står på spill!

Artikkelen er skrevet av Audhild Østgård