Nett-Trollene iblandt oss. Toleranse eller Banning?

Typisk mannlig Nett-Troll – Skjermdump fra Frihetskamp

Ute i naturen finnes det ikke troll, men blant oss mennesker finnes de og de kommer i mange utgaver. Målrettede politiske sabotører, folk som kjeder seg, tapere uten venner og penger til å leve normalt for bare å nevne noen varianter.

Bildet over er typisk for taperne uten venner, penger og eget positivt liv som velger et par kjepphester de kan plage andre med. Tegningen er en skjermdump fra en utmerket artikkel i Frihetskamp, landets fremste nettavis for nasjonale patrioter.

Frihetskamp: En nærmere kikk på et Nett-Troll

Nå er det så mange Nett-Troll ute på det anonyme Internettet at ingen nettsteder med debattfelt slipper unna. Denne bloggen er i så måte intet unntak og det faller selvsagt enkelte ryddige og saklige personer tungt for brystet. Her er et eksempel på det fra en av artiklene på bloggen:

Eksempel starter:

Andre Fjell til Lone Wolf:

Enten er du et betalt nettroll for å diskreditere og latterliggjøre alle som støtter Tore og hans syn, Lone, eller så er du klinkende gal, totalt sprø, sinnsynk med graverende vrangforestillinger.

Tore burde gi deg et klart valg; Enten slutter du 100% med flat jord-vrøvlet ditt, eller så blir du permanent utestengt fra denne siden.

Problemet er at vedkommende er ganske dominerende på denne bloggen, og med 100% sikkerhet skremmer vekk besøkende – som en viss annen masseskribent. Jeg selv orker ikke mer av slikt vrøvl, og syke vrangforestillinger, så dette blir sannsynligvis mitt siste innlegg her.

Saken er at FBI har skrevet tykke manualer – som er lekket ut på internett – om hvordan man kan knuse reell opposisjon.

Et dyktig nettroll skal lære seg hva hva ‘målet’ står for, og minst 90% av hva nettrollet skal ytre seg på målets forum, må være samsvarende med hva den som står bak forumet står for og støtte om om dette, for å bygge opp tillit til seg selv. Så skal nettrollet med ujevne mellomrom komme med helt absurde syndpunkter. Som det å hevde at jordkloden «egentlig ser ut som en gul ost, og er hva alt vi ser – sol, måne og stjerner – dreier seg rundt».

Dette fører til at besøkende til forumet bare rister på hodet og forsvinner like fort som de kom, og noen sier til andre: «Vet du hva de idiotene tror på?! Eksempelvis: «De er holocaustfornektere som tror på at jordkloden er flat!!! HAHAHA!!!»

På grunn av at vedkommendes aktivitet her også samsvarer med hvordan enkelte sinnsforvirrede (sinnsyke) forholder seg, kan jeg ikke ut fra den begrensende tid jeg har brukt på hva vedkommende skriver her, og ikke har observert vedkommende på andre måter, kan jeg ikke entydig slå fast at vedkommende er et betalt nettroll. Men ødeleggende for nettsiden din er vedkommende uansett om vedkommende er et nettroll eller egentlig er syk.

Jeg hadde ikke vist vedkommende noen nåde. Det er meget stor forskjell på å nekte en åpenbar vrøvlebøtte tilgang til eget forum, og det å nekte noen som kommer med synspunkter som kan eller kunne være riktige, selv om de avviker for hva forum-eieren står for.

Man nekter ingen ytringsfrihet, men man er ikke forpliktet til å gi alle ytringsrett på egen plattform. Det er selvsagt.

Så da sier jeg – i alle fall foreløpig – takk for meg, og ønsker deg lykke til videre med forumet ditt, Tore, men jeg tror det ikke blir lett å lykkes med det, dersom du ikke tar visse grep.

Nå er det sikkert en eller annen som iler til og forsvarer vrøvlebøtten og ytrer sin glede over at det er jeg som slutter å skrive her, men det forteller mest om vedkommende selv.

Eksempel slutt.

Min kommentar: Jeg er helt enig med Andre Fjell, men har valgt å ta det med ro.

Det viktigste er dog likevel hva dere andre mener og derfor slipper jeg debatten om Nett-Troll på denne bloggen fri: