Nye Borgerlige: Nasjonal-konservativt á la Bismarck eller Nasjonal-konservativt á la Hitler (NAZI)???

Otto von Bismarck og Adolf Hitler – Skaperne av moderne Nasjonalkonservatisme

Forleden kom jeg borti «partiet» Nye Borgerlige som er en kopi av det danske med samme navn. Leder og stifter av partiet, Kim Steinar Kjærner-Strømberg, sier selv i en Youtube-video at partiet har Otto von Bismarck sin nasjonalkonservative modell som sin egen.

Det tror jeg han har rett i fordi alle europeiske nasjonalkonservative bevegelser er modellert etter Bismarck sine ideer:

Kim Steinar Kjærner-Strømberg: Otto von Bismarck skapte den Nasjonalkonservative Idé

Dette er modige ord av en tydelig belest person . For de av oss som har satt oss inn i Nasjonalkonservatismen og ser oss som arvtagere og forkjempere for ideen er jo også klare over at der Bismarck skapte ideen var det Adolf Hitler som fullførte den og satte den ut i livet som et helhetlig politisk program.

Og det hadde Adolf Hitler enorm suksess med. Så stor suksess at politikken er bannlyst i dag.

Kim Steinar Kjærner-Strømberg – en modig mann

Nå er det ikke smart å si at man vil gjenskape Hitlers politikk under navnet Nasjonal-konservatisme, selv om det historisk sett er riktig, men det er historisk belegg for å gjøre det.

En meget klok og intelligent tysk vitenskapsmann, dr. Johannes Stark, som fikk Nobelprisen i fysikk i 1919 gjorde sammenligningen i en artikkel i 1930:

Johannes Stark: Adolf Hitler og Otto von Bismarck

Stark sin konklusjon er altså at Otto von Bismarck og Adolf Hitler forfulgte samme mål, men under forskjellige samfunnsforhold. Det kan sies om dagens nasjonal-konservatisme (Nazisme) at den er basert på Bismarck sine ideer og Hitlers gjennomføring under dagens samfunnsforhold.

Så langt er alt greit for meg: Her er et parti som ser det samme grunnlaget som jeg gjør så har jeg vel noe å stemme på til neste år? Men så enkelt var det nok ikke.

Jeg sjekket ut personene bak partiet på nett og der var det mye grums. Jeg har ikke forutsetning å skille det ene fra det andre så jeg bare linker opp noe av stoffet:

Partikupping og krangel – se linken under:
Partikrangel om Demokratene

Men hva skjedde rundt det at Kjærner-Strømberg ble leder i Demokratene? Om det har tillitsmann i Demokratene, Kristian Kahrs, levert en lengre redegjørelse for i intervju med Morgenbladet linket opp fra Kahrs sin egen blogg:

Kristian Kahrs: Partileder bløffet seg til toppen (i Demokratene)

Dette er jo som en ren såpeopera og inngir ingen tillit. Hverken til den ene eller den andre av partene i striden.

Altså ingen stemme fra meg til Nye Borgerlige.