Philip Manshaus – Anders B. Breivik – Hva sier Resett / Helge Lurås?

Helge Lurås om Anders B. Breivik Skjermdump

Etter en fin tur på Blefjell i dag sjekket jeg media for å se hva de skrev om Philip Manshaus sin dag i retten.

I samtlige av riksavisene jeg sjekker 1. sidene på fant jeg flere artikler om saken. Den nettavisen som jeg har mest interesse for er Resett og der fant jeg ingenting. Det var jo snodig siden det miljøet Resett og dens kommentariat representerer i mine øyne er sterkt overlappende med mange av Manshaus sine synspunkter.

Jeg regnet derfor med at Lurås i sin tid hadde uttalt seg offentlig om Breivik og ikke ville trekkes inn igjen i en tilsvarende sak og søkte litt rundt. Og jeg fant faktisk akkurat det. Se bildet øverst som er en skjermdump fra RT sitt intervju med Helge Lurås.

Lurås ble intervjuet i egenskap som rådgiver i Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og sier rett ut at Breivik sin aksjon hadde et flerkulturelt bakteppe og bruker mange av de argumentene jeg selv bruker og som jeg oppfatter både Breivik og Manshaus er påvirket av:

Experter (her Helge Lurås) sier at flerkulturalisme har gitt nedslakting som tilbakeslag

Da forstår jeg godt at Lurås holder seg unna å dekke Manshaus-saken.