Russetreffet i Kongeparken avlyst – Pengene tilbakebetales ikke – Svindel?

Sinnsbilde på Russetreff-avlysningen

Ikke tilbakebetaling av innbetalte penger for Russetreffet i Kongeparken stinker av Svindel.

VG har en artikkel om Rine Bergseth fra Kongsberg VGS som ikke får tilbakebetalt de kr 2615 hun hadde betalt for en billett til arrangementet etter at ledelsen for Russetreffet avlyste med en heller tynn unnskyldning: Covid-19-frykten.

Rine Bergseth: Nektes tilbakebetaling

Hvorfor tror jeg det er en bevisst svindelstrategi fra ledelsen av Russetreffet? Fordi det er helt vanlig forretningsstrategi å forsikre et arrangement mot Force Majeur som tvinger til avlysing.

En slik forsikring ville dekket arrangør for utgifter allerede betalt og tilbakebetaling av billetter allerede betalt.

Da jeg så prisen Rine hadde betalt, 2615, regnet jeg det som en selvfølge at en slik forsikring var innbakt i beløpet. Så stort er det.

Ifølge artikkelen til VG skal 14.500 ha kjøpt billett allerede. Regner vi samme pris som Rine betalte gir det en brutto innbetalt sum på kr. 37.917.500 altså ca 38 millioner kroner.

Og det skal ikke dekke avlysingsforsikring på grunn av Force Majeur?

Hvis ikke dette er rendyrket svindel så er det i alle fall den totale inkompetens av forretningsfolk at det sikkert faller innunder kriminell lovgiving eller kvalifiserer til en plass på anstalt.

Kjære Rine og dere andre som er i samme situasjon: Gå sammen om å reise erstatningssak mot arrangør om de ikke tilbakebetaler dere!